Χταπόδι στιφάδο
Το χταπόδι στιφάδο είναι ένας εύκολος και νόστιμος μεζές για το καλοκαιράκι ή την νηστεία.
Υλικά
- 1 1/4 κιλού χταπόδι
- 4 κρεμμύδια μεγάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδ
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
Εκτέλεση συνταγής
- Μουλιάζουμε από βραδύς το χταπόδι, εάν είναι ξερό για να μαλακώσει.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.
- Τρίβουμε την φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο.
- Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια νερό , αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μεχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει σάλτσα.
- Το χταπόδι στιφάδο σερβίρεται και κρύο.