Χούμους από ψητές κόκκινες πιπεριές

Χούμους - συνταγές μαγειρικής - ανατολίτικα

Χούμους. Πουρές από όσπρια και ταχίνι, που συνηθίζεται πολύ στη Μέση Ανατολή. Τρώγεται ως ντιπ συνοδεία αραβικών πιτών.

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.5 (4 votes)

Υλικά

  • 400 γρ. φασόλια κόκκινα
  • 110 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 3 κ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 1 1/2 κ. σούπας ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλυκού κίμινο
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ας ξεκινήσουμε το Χούμους.
  2. Λιώνουμε σε μπλέντερ τα υλικά μας, τα φασόλια, τις κόκκινες πιπεριές, το χυμό λεμόνι, το ταχίνι, το σκόρδο, το κίμινο, το καγιέν και το αλάτι ώσπου να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  3. Μεταφέρουμε σε μπωλ σερβιρίσματος και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Σερβίρουμε το Χούμους σε θερμοκρασία δωματίου με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω, μαζί με αραβικές πίτες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα