Χοιρινό γεμιστό με κεφαλοτύρι
Πώς μπορείτε να δώσετε έξτρα γεύση στο χοιρινό σας; Γεμίστε το με κεφαλοτύρι, κόκκινη πιπεριά, ντομάτες και σκόρδο και θα απολαύσετε πεντανόστιμο κρέας!
Υλικά
- 1 σπάλα χοιρινή (2 με 2 1/2 κιλά)
- 500 γρ. κεφαλοτύρι
- 3 πιπεριές κέρατα
- 2 ντομάτες
- ρίγανη φρέσκια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει καλά το κομμάτι χοιρινό ώστε να απλώσει πολύ και να μπορούμε να το τυλίξουμε.
- Πλένουμε καλά το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Ψιλοκόβουμε τα υλικά της γέμισης, τα σκόρδα σε 4 κομμάτια, τις πιπεριές σε λωρίδες και το κεφαλοτύρι σε μπαστουνάκια.
- Χαράζουμε το χοιρινό και τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια σκόρδου και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης από πάνω στο μισό κομμάτι του κρέατος, καθώς όταν θα το τυλίγουμε το ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την γεμισμένη επιφάνεια (σχήμα ρολού).
- Πασπαλίζουμε ρίγανη μέσα και έξω και αλατοπιπερώνουμε καλά ενώ στη συνέχεια δένουμε καλά με ένα σπάγκο.
- Βάζουμε το ρολό σε ταψάκι με ένα ποτήρι νερό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά.
- Μετά χαμηλώνουμε στους 175 C και αφήνουμε να ψηθεί για άλλες 2 ώρες.
Σημειώσεις συνταγής
Το κεφαλοτύρι μπορεί να αντικατασταθεί από τυρί της επιλογής σας.