Χοιρινά φιλετάκια με σελινόριζα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε κύβους
- 150 γρ. Lurpak βούτυρο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 κύβο βοδινό Knorr
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. αλάτι
- 2 κ.σ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το μισό βούτυρο μαζί με το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και ένα κύβο βοδινό και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε την σελινόριζα, το πράσο και το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουνε.
- Όταν ετοιμαστεί το ψαρονέφρι, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας και προσθέτουμε και τον άνηθο. Τα σιγοψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
- Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό, το ρίχνουμε στο ψαρονέφρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα,
- Καλή όρεξη!
Η συνταγή Χοιρινά φιλετάκια με σελινόριζα μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-02-02 19:42