Χοιρινά φιλετάκια με σελινόριζα

Χοιρινά φιλετάκια με σελινόριζα - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό ψαρονέφρι σε κύβους
  • 150 γρ. Lurpak βούτυρο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κύβο βοδινό Knorr
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.σ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε το μισό βούτυρο μαζί με το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και ένα κύβο βοδινό και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Σε ένα άλλο σκεύος βράζουμε την σελινόριζα, το πράσο και το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουνε.
  4. Όταν ετοιμαστεί το ψαρονέφρι, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας και προσθέτουμε και τον άνηθο. Τα σιγοψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
  5. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό, το ρίχνουμε στο ψαρονέφρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα,
  6. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα