Γαύρος στο φούρνο

Γαύρος στο φούρνο - συνταγές μαγειρικής- θαλασσινά

Ο γαύρος στο φούρνο είναι ο κλασσικός μεζές του μερακλή,που συνοδεύει το ούζο ή την τσικουδιά που θα πιούμε με την παρέα μας.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.1 (9 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 3 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 φλ. του τσαγιού λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνια χυμός
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τον αλατίζουμε πολύ καλά.
  2. Αφήνουμε τον γαύρο να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι.
  3. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
  4. Τοποθετούμε τον γαύρο σε ένα ταψί με λαδί ίσα να καλύπτει τον πάτο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 - 50 λεπτά.
  5. Ο γαύρος στο φούρνο σερβίρεται ζεστός.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα