Γαύρος στο φούρνο
Ο γαύρος στο φούρνο είναι ο κλασσικός μεζές του μερακλή,που συνοδεύει το ούζο ή την τσικουδιά που θα πιούμε με την παρέα μας.
Υλικά
- 1 κιλό γαύρος
- 3 κ. γλυκού ρίγανη
- 1 φλ. του τσαγιού λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 λεμόνια χυμός
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τον γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια, αφαιρούμε τα εντόσθια και τον αλατίζουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε τον γαύρο να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
- Τοποθετούμε τον γαύρο σε ένα ταψί με λαδί ίσα να καλύπτει τον πάτο, το σκόρδο, τον μαϊντανό και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 - 50 λεπτά.
- Ο γαύρος στο φούρνο σερβίρεται ζεστός.