Γαλατόπιτα
Φρέσκια σπιτική γαλατόπιτα, μια παραδοσιακή λιχουδιά που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!
Υλικά
- 4 αυγά
- 7 Φλ. γάλα
- 2,5 Φλ. ζάχαρη
- 1 Φλ. σιμιγδάλι (ψιλό)
- 1⁄2 Φλ. βούτυρο
- 1 κουτί φύλλο (για πίτα)
- 1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200c.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
- Χτυπάμε τα αυγά καλά.
- Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
- Ρίχνουμε και τη βανίλια και βγάζουμε από την φωτιά.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνουμε τη γέμιση.
- Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
- Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
- Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι διαγωνίως στα κομμάτια που θέλουμε.
- Περνάμε με το πινελάκι το βούτυρο πάνω από το φύλλο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Καλή απόλαυση!