Φοντύ (Fondu) τυριών

Φοντύ (Fondu) τυριών - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Πώς μπορούμε να λιώσουμε τυριά σε καμινέτο και να έχουμε ένα τέλειο ορεκτικό για τα ψωμάκια μας και το κρασί μας; Φτιάχνοντας το γνωστό γαλλικό φοντύ που σημαίνει λιωμένο!

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.4 (7 votes)

Υλικά

  • 230ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. έμμενταλ σε κυβάκια
  • 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα σε κυβάκια
  • 1 ποτηράκι kirsch
  • 2 κ. γλ. κόρν φλάουρ
  • ψωμί μαύρο μπαγιάτικο κομμένο σε μπουκιές
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε το ειδικό σκεύος φοντύ (fondu) και το αλείφουμε με μια σκελίδα σκόρδο και εν συνεχεία το βάζουμε σε ένα μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το κρασί να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες, ρίχνουμε τα κυβάκια τυριών , χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε αργά- αργά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι τα τυριά να αποκτήσουν μαζί με το κρασί κρεμώδη υφή. Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο kirsch και το ρίχνουμε στην κρέμα τυριών ώστε να δέσει το μείγμα μας. Μεταφέρουμε το σκεύος στο τραπέζι και βάζουμε στο ειδικό καμινέτο σε χαμηλή φωτιά το μείγμα.

Σημειώσεις συνταγής

Χρησιμοποιούμε τις ειδικές λαβές (πηρούνια) για φοντύ και παίρνουμε ένα ένα κυβάκια ψωμιού, τα βουτάμε μέσα στο μείγμα τυριών, το στριφογυρίζουμε να καλυφθεί και είμαστε έτοιμοι να γευτούμε!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα