Φλαν με πράσα και λουκάνικα
Φλαν με πράσα και λουκάνικα, πικάντικη γεύση με ουσία!
Υλικά
- για την ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 1-2 κουτ. νερό
- για την γέμιση:
- 1/2 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα
- 200 γρ. μπέικον κομμένο
- 200 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 250 γρ. ξινόγαλα
- 1 κουτ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 3 κ.σούπας γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζω το αλεύρι σε μπολ με αλάτι, αυγό, νερό, βούτυρο και το ζυμώνουμε ώσπου να γίνει ζύμη.
- Την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Σοτάρω τα πράσα και το μπέικον με βούτυρο.
- Αλατοπιπερώνω και το αφήνω να μαλακώσουν τα πράσα.
- Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο και την βάζω σε φόρμα για τάρτες.
- Την τρυπάω με το πιρούνι και προσθέτω τα λουκάνικα και σκεπάζω με το μείγμα από τα πράσα.
- Χτυπάω τα αυγά με το ξινόγαλα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνω πάνω από τα πράσα.
- Πασπαλίζω με την γραβιέρα και το ψήνω μέχρι να ροδίσει η ζύμη και δέσουν τα υλικά!
Σημειώσεις συνταγής
Καλή όρεξη!