Φλαν με πράσα και λουκάνικα

Φλαν με πράσα και λουκάνικα

Φλαν με πράσα και λουκάνικα, πικάντικη γεύση με ουσία!

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • για την ζύμη:
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουτ. νερό
  • για την γέμιση:
  • 1/2 κιλό πράσα καθαρισμένα και κομμένα
  • 200 γρ. μπέικον κομμένο
  • 200 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 250 γρ. ξινόγαλα
  • 1 κουτ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σούπας γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζω το αλεύρι σε μπολ με αλάτι, αυγό, νερό, βούτυρο και το ζυμώνουμε ώσπου να γίνει ζύμη.
  2. Την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες.
  3. Σοτάρω τα πράσα και το μπέικον με βούτυρο.
  4. Αλατοπιπερώνω και το αφήνω να μαλακώσουν τα πράσα.
  5. Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο και την βάζω σε φόρμα για τάρτες.
  6. Την τρυπάω με το πιρούνι και προσθέτω τα λουκάνικα και σκεπάζω με το μείγμα από τα πράσα.
  7. Χτυπάω τα αυγά με το ξινόγαλα, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνω πάνω από τα πράσα.
  8. Πασπαλίζω με την γραβιέρα και το ψήνω μέχρι να ροδίσει η ζύμη και δέσουν τα υλικά!

Σημειώσεις συνταγής

Καλή όρεξη!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα