Αρνίσια Παϊδάκια με Σάλτσα Μουστάρδας
Ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μουστάρδας που συνοδεύονται τέλεια με ξηρό κόκκινο κρασί είναι η σημερινή μας συνταγή για ένα κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
- 4-6 αρνίσια παϊδάκια
- 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 πράσο πλυμένο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- λίγο γάλα
- 150 ζωμό βοδινού
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας corn flour διαλυμένο σε νερό
- λίγο βούτυρο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το πράσο πέντε λεπτά πριν τραβήξουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και το πράσο και ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με λίγο γάλα κι ένα κύβο βούτυρο.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και διατηρούμε τον πουρέ μας ζεστό.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε έναν κύβο βούτυρο να λιώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε τα παϊδάκια από την φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό και την σάλτσα σόγιας στο τηγάνι για να βράσουν για 5 λεπτά.
- Μετά ρίχνουμε την μουστάρδα και το διαλυμένο corn flour μέχρι να διαλυθούν και να πήξει η σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια, τον πουρέ περιχύνουμε με σάλτσα και είμαστε έτοιμοι!