Αρνί με αντίδια αυγολέμονο
Αρνί με αντίδια αυγολέμονο, μια παλιά συνταγή για να φτιάξουμε το αρνί ή το κατσίκι με γευστικά λαχανικά!
Υλικά
- 1 κιλό αρνί (πλάτη)
- 3 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1/2 κ. σούπας αλεύρι
- 1 κιλό αντίδια
- αλάτι και πιπέρι
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας κομμάτια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο.
- Σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε 1/4 φλιτζανιού νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1/2 ώρα με κλειστό καπάκι.
- Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα αντίδια και τα κόβουμε.
- Τα βράζουμε 7 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και, λίγο πριν το σερβίρισμά, ετοιμάζουμε και το αυγολέμονο.
- Αυγολέμονο :
- Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών και το χυμό ενός λεμονιού.
- Ρίχνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην “κόψει”.
- Προσθέτουμε το αυγολέμονο στο αρνί με τα αντίδια και το ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μερικά λεπτά, χωρίς όμως να πάρει βράση.
- Σερβίρουμε ζεστό.