Αρνί φρικασέ
Αρνί φρικασέ, πετυχημένη συνταγή, πλούσια σε γεύση και εύκολη στο μαγείρεμα!
Υλικά
- 2 κιλά αρνί μπούτι
- 2-3 κρεμμύδια ξερά
- 1-2 καρότα μεγάλα
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 2-3 κλωνάρια άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- αλάτι,πιπέρι
- 1-2 λεμόνια
- 3 κ. σούπας αλεύρι
- ανάλογο νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το αρνί σε μέτρια τεμάχια, το πλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι χονδρό να πάρει βράση.
- Το στραγγίζουμε, χύνουμε αυτό το νερό και βάζουμε το αρνί πάλι στη κατσαρόλα με 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, ξύνουμε τα καρότα, καθαρίζουμε το σέλινο και τον άνηθο, τα πλένουμε όλα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια.
- Τα ρίχνουμε στο αρνί, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι, τα σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσουν υπολογίζοντας να μείνει ζουμί περίπου 2-3 φλιτζάνια.
- Κατεβάζουμε τότε από τη φωτιά, στραγγίζουμε το ζουμί, το μετράμε να είναι περίπου 3 φλιτζάνια και το διατηρούμε ζεστό.
- Στύβουμε τα λεμόνια.
- Σε άλλη κατσαρόλα καθαρή βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να διαλυθεί, και μετά το ζουμί ζεστό.
- Ανακατεύουμε διαρκώς να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη βγάζουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε τους 2 κρόκους με 1 κουταλιά νερό, τους ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στη σάλτσα, ανακατεύοντας. Περιλούζουμε το αρνί φρικασέ και ανακινούμε τη κατσαρόλα για ανακατευτούν καλά.
- Σερβίρουμε αμέσως!