Αρνάκι ατζέμ πιλάφι

Αρνάκι ατζέμ πιλάφι

Μια πολίτικη συνταγή για αρνάκι με κόκκινη σάλτσα και συνοδευμένο από ρύζι!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (8 votes)

Υλικά

  • 1⁄2 Φλ. βούτυρο
  • 1 Κιλό αρνί (σπάλα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 ντομάτες (ώριμες)
  • 2 φλυτζάνια ρύζι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε to αρνάκι και το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Ζεσταίνουμε to βούτυρο και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Ρίχνουμε κατόπιν τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από
  4. τον μύλο των λαχανικών, το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το αρνάκι να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου.
  5. Προσθέτουμε κατόπιν 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά
  6. για 18-20 λεπτά.
  7. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα