Ρεβίθια λεμονάτα
Η κλασσική συνταγή για λεμονάτα ρεβίθια, με ιδιαίτερες γεύσεις.
Υλικά
- 500 γραμμάρια ρεβίθια αναποφλοίωτα
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 μεγάλο λεμόνι
- Ανηθο 1/4 ματσάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν απο το βράδυ της προηγουμένης.
- Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε με νερό.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 6 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.
- Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την χύτρα ταχύτητος.
- Από την στιγμή που θα "σφυρίξει" η χύτρα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
- Αν θέλουμε να χυλώσουν άμεσα, ανοίγουμε την χύτρα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα.