Cheesecake (τσίζκεικ) με γλυκιά κολοκύθα
Cheesecake (τσίζκεικ) με γλυκιά κολοκύθα, η αγαπημένη συνταγή ελαφριού γλυκού σε μια πρωτότυπη παραλλαγή με γλυκιά κολοκύθα! Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- Για τη βάση της τάρτας:
- 3/4 κούπας τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
- 1/2 κούπα καρύδια
- 50 γραμμ. καστανή ζάχαρη
- 50 γραμμ. λευκή ζάχαρη
- 50 γραμμ. βούτυρο
- (ζεσταμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου)
- Για τη γέμιση:
- 1 κούπα πουρές κολοκύθας
- 3 αυγά
- 100 γραμμ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σούπας κρέμα γάλακτος light
- 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σούπας ουίσκι (ή κονιάκ)
- 100 γραμμ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ.σούπας κορν φλάουρ
- 1 1/2 κ.γλυκού κανέλα
- 1/2 κ.γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
- 750 γραμμ. τυρί κρεμα
- Για επικάλυψη:
- 500 γραμμ.κρέμα γάλακτος light για σαντιγί
- 1 κ.σούπας ουίσκι (ή κονιάκ)
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση της τάρτας στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Τα βάζουμε στη βάση μιας φόρμας ή ενός πυρέξ και τα πιέζουμε καλά στη βάση ενώ στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Για τη γέμιση, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τις ζάχαρες στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα ή στο πυρέξ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το κέντρο να έχει μόλις ψηθεί.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού κρυώσει καλά ανακατεύουμε τη Σπιτική σαντιγίμε το ουίσκι και απλώνουμε το μείγμα πάνω από το γλυκό μας.
- Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.