Cheesecake (τσίζκεικ) με γλυκιά κολοκύθα

Cheesecake - τσίζκεικ

Cheesecake (τσίζκεικ) με γλυκιά κολοκύθα, η αγαπημένη συνταγή ελαφριού γλυκού σε μια πρωτότυπη παραλλαγή με γλυκιά κολοκύθα! Δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (2 votes)

Υλικά

  • Για τη βάση της τάρτας:
  • 3/4 κούπας τριμμένα μπισκότα τύπου digestive
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 50 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γραμμ. λευκή ζάχαρη
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • (ζεσταμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κούπα πουρές κολοκύθας
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σούπας κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σούπας ουίσκι (ή κονιάκ)
  • 100 γραμμ. λευκή ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας κορν φλάουρ
  • 1 1/2 κ.γλυκού κανέλα
  • 1/2 κ.γλυκού τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 750 γραμμ. τυρί κρεμα
  • Για επικάλυψη:
  • 500 γραμμ.κρέμα γάλακτος light για σαντιγί
  • 1 κ.σούπας ουίσκι (ή κονιάκ)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη βάση της τάρτας στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  2. Τα βάζουμε στη βάση μιας φόρμας ή ενός πυρέξ και τα πιέζουμε καλά στη βάση ενώ στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Για τη γέμιση, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τις ζάχαρες στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  4. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα ή στο πυρέξ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το κέντρο να έχει μόλις ψηθεί.
  5. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Αφού κρυώσει καλά ανακατεύουμε τη Σπιτική σαντιγίμε το ουίσκι και απλώνουμε το μείγμα πάνω από το γλυκό μας.
  7. Αφαιρούμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα