Μπουρεκάκια με σολομό και ανθότυρο
Μπουρεκάκια με σολομό και ανθότυρο, μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για απολαυστικά ορεκτικά σολομού!
Υλικά
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 300γραμμ. ανθότυρο
- 2 κ. σούπας κρέμ φρές (creme fraiche)
- 200γραμμ. σολομός
- 5 φυλλαράκια βασιλικός
- ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (lime)
- φύλλο κρούστας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα κολοκύθια από την ψίχα τους. Κόβουμε κατά μήκος τις λωρίδες του εξωτερικού μέρους του κολοκυθιού, τις οποίες κρατάμε και πετάμε την ψίχα.
- Αυτό το εξωτερικό μέρος των κολοκυθιών, το κόβουμε στη συνέχεια σε λεπτά λωριδάκια.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια μας για λίγο χωρίς να χάσουν τα υγρά τους. Τα αδειάζουμε σε ένα μπωλάκι και περιμένουμε μέχρι να τα αναμίξουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Παίρνουμε το σολομό μας και τον φιλετάρουμε ώστε να είναι καθαρό κομμάτι χωρίς πέτσα και κόκκαλα και κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Ανακατεύουμε τα κομμάτια σολομού μαζί με τα κολοκύθια, την κρέμ φρες, το ανθότυρο σε κομματάκια και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και το ξύσμα από το μοσχολέμονο.
- Τέλος, παίρνουμε το φύλλο κρούστας και το κόβουμε κατά μήκος δημιουργώντας μια μακριά αλλά σχετικά στενή λωρίδα.
- Στη στενή μεριά βάζουμε 1 και μισή κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε είτε σε σχήμα φλογέρας (κάνοντας κυκλική κίνηση να τυλιχτεί το μπουρέκι 3-4 φορές) είτε δημιουργώντας τριγωνικό σχήμα.
- Ψήνουμε σε ελάχιστα λαδωμένο ταψάκι στους 200 C στον αέρα για 10 λεπτά, κοιτώντας να πάρει ομοιόμορφο χρώμα από κάθε μεριά.
Σημειώσεις συνταγής
Για να κολλήσει η κρούστα στο τέλος του τυλίγματος κλείνουμε τα μπουρέκια με λίγο νερό (με ένα πινέλο).
Επίσης αντί για φύλλο κρούστας μπορεί κανείς να βάλει σφολιάτα.