Σαγανάκι Κρητικό

Σαγανάκι Κρητικό - Συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Συνταγή για τυρί σαγανάκι γραβιέρα με κρητικές πινελιές νοστιμιάς!

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 2
  • Average: 3.3 (8 votes)

Υλικά

  • 200 Γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 50 Γρ. αλεύρι
  • 1 Φλ. νερό
  • 1 Κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το ημίσκληρο τυρί μας στο σχήμα στο οποίο θέλουμε να έχει το/α σαγανάκι/α μας.
  2. Έχουμε ήδη κάψει ελαιόλαδο σε μικρό τηγάνι.
  3. Περνάμε το/α σαγανάκι/α μας από ελάχιστο νερό ίσα ίσα για να βραχεί, στη συνέχεια αλευρώνουμε καλά και από τις 2 μεριές και στη συνέχεια το περνάμε από σουσάμι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και προσέχουμε μην αρπάξει.
  4. Όταν ροδίσει από τη μια μεριά γυρίζουμε και από την άλλη ώσπου να γίνει το ίδιο.
  5. Τέλος, περιχύνουμε το σαγανάκι και σερβίρουμε με μια κουταλιά μέλι.
  6. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Πολύ νόστιμο συνοδευτικό- μεζές. Δοκιμάστε το!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα