Πουρές καρότο με πορτοκάλι
Εκτός από τις κλασικές συνταγές για πουρέ, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι εναλλακτικό που θα σας αποζημιώσει σε γεύση: πουρέ καρότου με πορτοκάλι! Ακολουθεί η σχετική συνταγή!
Υλικά
- 1 κιλό καρότα μεσαίου μεγέθους
- 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
- 50 γραμμ. βούτυρο
- ελάχιστο τριμμένο κίμινο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε στη μέση και τα βράζουμε για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Στίβουμε σε χυμό τα πορτοκάλια και στη συνέχεια τρίβουμε το εξωτερικό τους μέρος στη χοντρή μεριά του τρίφτη και κρατάμε.
- Περνάμε τα καρότα από τη μηχανή του πουρέ και στη συνέχεια περνάμε τον πουρέ από σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά που θα έχει.
- Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε.
- Προσθέτουμε για το τελείωμα το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο κίμινο, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τον πουρέ μας ζεστό.