Παξιμαδάκια γλυκάνισου
Σας παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνες-οι σας παξιμαδάκια, συνοδευτικά για τον καφέ ή το τσάι σας!
Υλικά
- 300 γρ. ελαιόλαδο απαλό
- 300 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
- 4 αυγά
- 1 φακελάκι γλυκάνισο (τριμμένο στο μούλτι)
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1 κ. γλυκού σόδα
- 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το κονιάκ, όπου μέσα εκεί έχει διαλυθεί η σόδα.
- Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το ένα κιλό αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα.
- Ρίχνουμε μέσα το υγρό μίγμα και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι.
- Όταν η ζύμη αρχίσει να ανακατεύεται και να πλάθεται την ανακατεύουμε με τα χέρια απαλά χωρίς να την παιδέψουμε.
- Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μαλακή και εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6-8 ίσες ποσότητες
- Σε μια λαμαρίνα φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Πλάθουμε την ζύμη μπαστουνάκια σε ό,τι μέγεθος θέλουμε και τα πατάμε από πάνω με την παλάμη μας να πλατύνουν.
- Χαράζουμε λοξά τα μπαστούνια σε κομμάτια.
- Ψήνουμε στους 170 C στον αέρα για 15- 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια γυρνάμε να ψηθεί και η εσωτερική μεριά, συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν εντελώς τα παξιμάδια, περίπου μισή ώρα.
- Προσέχουμε κατά το ψήσιμο να μη μας αρπάξουν!