Αγκινάρες μουσακά
Αγκινάρες μουσακά ένα αγαπημένο πιάτο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο αποζημιώνει στο έπακρο την έλλειψη της μελιτζάνας λόγω εποχικότητας.
Υλικά
- 10 βρασμένες αγκινάρες
- 1/2 κιλό κιμά
- 1/4 φλ. τσαγιού λάδι
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο
- 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα άσπρη
- 3 αυγά
- 2 ως 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα μικρό ταψί και χωρίζουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα , και τις τοποθετούμε στο ταψί.
- Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
- Απλώνουμε τον κιμά πάνω στις αγκινάρες.
- Ετοιμάζουμε σάλτσα άσπρη και προσθέτουμε τα αυγά.
- Την απλώνουμε πάνω στον κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
- Ψήνουμε τις αγκινάρες μουσακά σε μέτριο φούρνο, στους 180c, για 30 λεπτά.