Αγκινάρες μουσακά

Αγκινάρες μουσακά

Αγκινάρες μουσακά ένα αγαπημένο πιάτο, παραδοσιακό και πεντανόστιμο αποζημιώνει στο έπακρο την έλλειψη της μελιτζάνας λόγω εποχικότητας.

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3 (6 votes)

Υλικά

  • 10 βρασμένες αγκινάρες
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1/4 φλ. τσαγιού λάδι
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σάλτσα άσπρη
  • 3 αυγά
  • 2 ως 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μικρό ταψί και χωρίζουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα , και τις τοποθετούμε στο ταψί.
  2. Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρασί.
  3. Όταν εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό ζεστό.
  4. Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  5. Απλώνουμε τον κιμά πάνω στις αγκινάρες.
  6. Ετοιμάζουμε σάλτσα άσπρη και προσθέτουμε τα αυγά.
  7. Την απλώνουμε πάνω στον κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
  8. Ψήνουμε τις αγκινάρες μουσακά σε μέτριο φούρνο, στους 180c, για 30 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα