Μπισκότα λεμονιού με ινδική καρύδα και αμύγδαλα

Μπισκότα λεμονιού με ινδική καρύδα και αμύγδαλα

Μπισκότα με γεύση λεμόνι, καρύδα και αμύγδαλο, ιδανικά για βουτήματα και για κεράσματα.

  • Κατηγορία: Επιδόρπια
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.3 (8 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2/3 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη
  • 2/3 φλ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. μαργαρίνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και ετοιμάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι,
  2. ενώ παράλληλα ξεκινάμε την προετοιμασία του ζυμαριού για τα μπισκότα.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με την καστανή ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσμα λεμονιού ενώ σιγά- σιγά προσθέτουμε την μαργαρίνη (σε κομματάκια).
  4. Αρχίζουμε να πλάθουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο χυμό λεμονιού.
  5. (η ζύμη αυτή δε χρειάζεται πολύ υγρό)
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μέρη και τα τυλίγουμε μέσα σε μεμβράνη, αφήνοντάς τα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  7. Όταν βγάλουμε από το ψυγείο, βγάζουμε τη ζύμη από τη μεμβράνη και αρχίζουμε να κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας για να δώσουμε σχήμα στα μπισκότα.
  8. Ψήνουμε τα μπισκότα για 20-25 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουνε μετά το ψήσιμο.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι έτοιμα να τα απολαύσετε! Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ή συνοδεία κάποιου γλυκού του κουταλιού ή γιαουρτιού.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα