Αμυγδαλόπαστα
Η γνωστή και αγαπημένη επικάλυψη πολλών παιδικών γλυκών η αμυγδαλόπαστα είναι εύκολη και τέλεια! Μπορείτε ακόμα εκτός από επικάλυψη σε τούρτες ή άλλα γλυκά να την πλάσετε σε μικρές μπουκίτσες ως γλύκισμα!
Υλικά
- 250 γρ. αμύγδαλόπαστα (αμύγδαλα αποφλοιωμένα)
- 1 ασπράδι αυγού
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα απο ένα λεμόνι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβουμε είτε στο μπλέντερ είτε με ένα γουδί την αμυγδαλόψιχα τόσο ώστε να γίνει πολύ λετπό τρίμμα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ασπράδι αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, προσέχοντας να μη γίνει πολύ αραιό το μίγμα μας.
- Τώρα, αν θέλουμε να φτιάξουμε μικρά γλυκάκια, χωρίζουμε κομμάτια από την αμυγδαλόπαστα και δίνουμε όποια σχήματα θέλουμε.
- Εναλλακτικά, απλώνουμε την αμυγδαλόπαστα στρώνοντας- ανοίγοντας φύλλα, το οποίο θα χρησιμέψει ως επικάλυψη σε κάποια τούρτα, κέικ ή άλλο γλυκό της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλά μας δίνοντας έξτρα θρεπτική γεύση στα γλυκά μας.