Σολομός με λαχανικά
Ο σολομός με λαχανικά ζουλιέν είναι η απόδειξη ότι το υγιεινό δεν είναι απαραίτητα και άγευστο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές για συνταγές με σολομό αλλά η συγκεκριμένη εκτός από γευστική είναι και εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτα σολομού
- 500ml ζωμός λαχανικών
- 100ml λευκό κρασί
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 70 γρ. σελινόριζα
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κλωνάρια άνηθο
- 1 καρότο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, το καρότο και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μακριές, λεπτές λωρίδες των 10 εκατοστών το επονομαζόμενο κόψιμο ζουλιέν.
- Βράζουμε το ζωμό μαζί με το κρασί, ρίχνουμε το καρότο και τη σελινόριζα και ζεματίζουμε για 3 λεπτά.
- Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε όλα τα υλικά μαζί.
- Όταν βράσουν, βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να στραγγίσουν και κρατάμε τον ζωμό.
- Ξεπακετάρουμε τις φέτες του σολομού.
- Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε σε μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τα λαχανικά.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και πασπαλίζουμε πάνω από τα φιλέτα σολομού. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος πάνω σε κάθε φιλέτο και περιχύνουμε 3 – 4 κουταλιές της σούπας ζωμό λαχανικών.
- Τυλίγουμε καλά το ψάρι μέσα στο αλουμινόχαρτο , με τις άκρες διπλωμένες προς τα επάνω ώστε να μην φύγουν τα υγρά, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 16 – 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε χλιαρό το πιάτο.