Αγκινάρες βραστές
Οι βραστές αγκινάρες είναι πολύ νόστιμες και τρώγονται σκέτες σε περίοδο νηστείας αλλά και ως γαρνιτούρα σε ψάρι ή κρέας.
Υλικά
- 8 αγκινάρες
- 2 λεμόνια μικρά
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε ολόκληρο το κοτσάνι από την αγκινάρα.
- Εάν είναι τρυφερό αφήνουμε 2-3 δάχτυλα.
- Αφαιρούμε όλα τα πράσινα φύλλα και την κόβουμε στην μέση.
- Βγάζουμε από το κέντρο της αγκινάρας το χνούδι.
- Βράζουμε για 45 λεπτά τις αγκινάρες σε κατσαρόλα με τον χυμό των λεμονιών και αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει τελείως .
Σημειώσεις συνταγής
οι "παλιοί" έβαζαν ένα πιάτο από πάνω από τις αγκινάρες για να τις κρατάει στον πάτο τις κατσαρόλας ώστε να είναι πάντα σκεπασμένες από νερό.