Τζατζίκι της Σόνιας
Το τζατζίκι είναι κλασσικό συνοδευτικό για το κρέας και σήμα κατατεθέν της Ελληνικής κουζίνας. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Ενόψει Πάσχα και σουβλίσματος σας παρουσιάζουμε την απόλυτη συνταγή για τζατζίκι!
Υλικά
- 250 gr. Γιαούρτι
- 1 μικρό αγγούρι
- 10 φύλλα δυόσμο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ. γλυκού αλάτι
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση συνταγής
- Τρίβουμε το αγγουράκι στον χονδρό τρίφτη και το στραγγίζουμε.
- Τρίβουμε το σκόρδο στο λεπτό τρίφτη.
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το τζατζίκι στο ψυγείο.
Σημειώσεις συνταγής
Η συγκεκριμένη αναλογία φύλλων φρέσκου δυόσμου με τις υπόλοιπες ποσότητες υλικών δίνει μια ευχάριστη δροσερή γεύση στο τζατζίκι και βοηθάει στην χώνεψη.