Κεϊκ πορτοκαλι
Κεϊκ με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού. Η φρουτώδης απάντηση στα κλασικά κεϊκ που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 ή 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ.
- Περνάμε την φλούδα πορτοκαλιού από τον τρίφτη μέχρι να έχουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού και στην συνέχεια τα στύβουμε.
- Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνουνε σφιχτή σχετικά κρέμα.
- Στην συνέχεια αναμιγνύουμε και το βούτυρο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και στη συνέχεια το χυμό πορτοκαλιού.
- Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει, και στη συνέχεια αναμειγνύουμε το ξύσμα και τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι στεγνό.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά τουλάχιστον, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.