Τάρτα Λεμόνι

Τάρτα Λεμόνι

Μια από τις αγαπημένες τάρτες, η τάρτα λεμόνι έχει φανταστική γεύση και εντυπωσιακή παρουσίαση!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 3.9 (25 votes)

Υλικά

  • 1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 7 κ. σούπας κρύο βούτυρο
  • 3 κ. σούπας κρύο νερό
  • Για τη γέμιση λεμονιού:
  • 8 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 2/3 φλιτζ. χυμός λεμόνι
  • 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπώλ και εκεί προσθέστε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.
  2. Προσθέστε το κρύο νερό και ανακατέψτε το μείγμα ελαφρά για λίγο ώσπου να μοιάζει με μια μάζα.
  3. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 2 μπάλες, στρώστε σε σχήμα δίσκου (χοντρού) και τυλίξτε με διαφανή μεμβράνη.
  4. Αφήστε τις στο ψυγείο για κάποιες ώρες πριν τις χρησιμοποιήσετε.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
  6. Πάρτε τα δυο κομμάτια και ενώστε τα σε ένα ζυμώνοντας καλά, τοποθετείστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή πιάτο με τοιχώματα, κόψτε ότι περισσέψει στην άκρη από το σχήμα δίσκου και δημιουργήστε τη βάση της τάρτας.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά τη βάση της τάρτας με λαδόκολλα και ακολούθως ψήνουμε το καπάκι χωρίς λαδόκολλα για άλλα 5 λεπτά.
  8. Αφήστε την τάρτα στην άκρη να κρυώσει.
  9. Βάλτε σε μπεν μαρί να ζεσταθεί το βούτυρο του μίγματος και την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνουν ενιαίο μείγμα και αφήστε στην άκρη.
  10. Σε ξεχωριστό μπωλάκι βάλτε στο ίδιο μπεν μαρί και ανακατέψτε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, για 3 λεπτά.
  11. Περιχύστε με τη γέμιση λεμόνι την τάρτα και ψήστε τη για 25 με 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και να είναι έτοιμη η γέμιση.
  12. Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή αν θέλετε βάλτε στο ψυγείο προτού σερβίρετε.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα