Φινόκιο με ρύζι
Παραλλαγή του πρασόρυζου είναι το ρύζι με φινόκιο. Μια συνταγή πρωτότυπη, γευστική και κυρίως υγιεινή, συνδυάζει υλικά όπως κρεμμύδι, άνηθος, φινόκιο.
Υλικά
- 1 κιλό φινόκιο σε φέτες
- 100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 150 γρ. ρύζι
- 1 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φ.κ. λεμόνι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το φινόκιο σε φέτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, λίγο νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε.
- Ρίχνουμε το ρύζι, αν χρειαστεί λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιουν το νερό.
- Στο τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού.
- Συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού.