Τηγανίτες με μέλι, φέτα και λεμόνι
Τί καλύτερο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας από πεντανόστιμες τηγανίτες με μέλι! Η συνταγή που ακολουθεί θα σας ξετρελάνει, καθώς περιλαμβάνει αγαπημένες και πρωτότυπες σε συνδυασμό γεύσεις όπως αυτές της φέτας και του λεμονιού!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 6 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ελαιόλαδο
- Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 χυμός λεμόνι
- 1/2 κ.γλ. θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα καλά για 5 λεπτά περίπου και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φέτα, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- 'Έχουμε ζεστάνει λάδι και στο τηγάνι αυτό ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.
- Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, ζεσταίνοντας μέλι, χυμό λεμονιού και θυμάρι.
- Όταν είναι έτοιμες οι τηγανίτες τις περιχύνουμε με σιρόπι.