Τάρτα με μήλα
Η τάρτα με μήλα έχει Γαλλικές καταβολές και είναι ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 5 μήλα
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη αμυγδαλόψιχα
- χυμός από 1 λεμόνι
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τα μήλα στη μέση.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε το κάθε μισό σε λεπτές φέτες.
- Ραντίζουμε τις φέτες των μήλων με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε 1 δίσκο με διάμετρο 26 εκ.
- Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα και βάζουμε με τη σειρά τις φέτες των μήλων.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κύβακια και ρίχνουμε επάνω από τα μήλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
- Βγάζουμε την τάρτα με μήλα από το φούρνο και αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.