Μιλφέιγ (Milles feuilles)
Μιλφέιγ ή (Milles feuilles). Μια απίθανη συνταγή για σπιτικό και υγιεινό Μιλφέιγ
Υλικά
- 2 πακέτα ιταλικά μπισκότα Mille Follie
- Ζεστή Κρέμα:
- 3 ποτήρια γάλα
- 5 κ. σούπας ΓΕΜΑΤΕΣ (σαν βουνό) Corn flour
- 3 κ. σούπας ζάχαρη
- Κρύα Κρέμα:
- 1 βούτυρο βιτάμ
- 2 αυγά
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Για την προετοιμασία της ζεστής κρέμας, βράζουμε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνουμε 3 βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Το μυστικό είναι αυτή κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.
- Για την κρύα κρέμα του μιλφέιγ μας, χτυπάμε 1 βιτάμ, 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Χτυπάμε μια σαντιγί Carte d'or ή Garni ή δική μας.
- Χωρίζουμε κατά μήκος τα μπισκότα στη μέση και
- στρώνουμε - μπισκότα -κρέμα - μπισκότα - κρέμα- μπισκότα- σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
- Το μυστικό στο μιλφέιγ είναι , να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα μπισκότα , στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.
Σημειώσεις συνταγής
Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.