Μηλόπιτα (σε φορμάκια)
Φτιάχνουμε λαχταριστά μηλοπιτάκια (παραλλαγή της μηλόπιτας) με αφράτη ζύμη και εθιστική γεύση !
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ. βούυρο αγελάδος
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σούπας νερό
- Για τη γέμιση:
- 400 γρ. κόκκινα μήλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 120 γρ. σταφίδες μαύρες
- 170 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. κονιάκ
- 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να λιώσουν τα μήλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά που γράψαμε παραπάνω σε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
- Κάνουμε τη ζύμη μας μια μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη, ενώ στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα βάζουμε σε ένα πάγκο πάνω σε λαδόκολλα (για να μη χρειαστούμε αλεύρι).
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού.
- Στη συνέχεια την κόβουμε σε κομμάτια μεγαλύτερα από τη διάμετρο της κάθε φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Γεμίζουμε τους πάτους της φόρμας με τη ζύμη μας πατώντας καλά να κολλήσει και εντωμεταξύ κόβουμε τη ζύμη και υπόλοιπα κυκλάκια ίσα αυτή τη φορά με τη διάμετρο από τα φορμάκια (για να καπακώσουμε μετά τα μηλοπιτάκια).
- Γεμίζουμε τα ταρτάκια με τη γέμιση και σκεπάζουμε με τους δίσκους ζύμης που κόψαμε πριν, πιέζοντας ώστε να κολλήσουν με την κάτω ζύμη.
- Κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25 λεπτά.