Σπαραγγόσουπα
Τρυφερά σπαράγγια γεμάτα βιταμίνες με απίθανη γεύση μεταμορφώνονται σε μια από τις πιο γευστικές σούπες που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά
- 450γρ. φρέσκα σπαράγγια
- ¾ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ φλ. ζωμός λαχανικών
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 ¼ φλ. Ζωμός λαχανικών
- 1 φλ. γάλα σόγιας
- ½ φλ. γιαούρτι
- 1 κ. γλυκού λεμόνι
- ¼ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση συνταγής
- Τοποθετείστε σε ένα τηγάνι τα σπαράγγια μαζί με το κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών και βράστε ώσπου τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Κρατήστε λίγα σπαράγγια για το γαρνίρισμα. Το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών βάλτε το σε μπλέντερ και λιώστε το ώσπου να γίνει μαλακό και κρεμώδες.
- Λιώστε βούτυρο στο τηγάνι και προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μην αφήσετε όμως το αλεύρι να σκουρύνει, αφήστε το μόνο για 2 λεπτά. Ανακατέψτε στη συνέχεια τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών (1 ¼ φλ.) και ανεβάστε τη θερμοκρασία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να βράσει.
- Τέλος, προσθέστε τον πουρέ λαχανικών και το γάλα στο κατσαρολάκι. Ανακατέψτε μέσα το γιαούρτι και το λεμόνι μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα καλά. Σερβίρετε σε μπωλ σούπας και γαρνίρετε με σπαράγγια.
Σημειώσεις συνταγής
Αν επιθυμείτε πασπαλίστε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από τη σούπα.