Σιρόπι σοκολάτας
Λαχταριστό σιρόπι σοκολάτας για γαρνιτούρα στις ζαχαροπλαστικές μας δημιουργίες.
Υλικά
- 100 γρ. σοκολάτα
- 1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα την σοκολάτα και το γάλα.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το σιρόπι σοκολάτας για δύο λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κατεβάζουμε το σιρόπι σοκολάτας από την φωτιά, ρίχνουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το σιρόπι σοκολάτας να κρυώσει και το διατηρούμε σε βάζο στο ψυγείο.
Σημειώσεις συνταγής
Πολύ καλή γαρνιτούρα για παγωτό με σόδα.