Γλυκό του κουταλιού κερασάκι
Το κεράσι γίνεται φανταστικό γλυκό του κουταλιού με την κατάλληλη συνταγή.
- Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
- Σερβίρει 20
- Εύκολο
Υλικά
- 2 κιλά πετροκέρασα μεγάλα
- 1 1/2 κιλό ζάχαρη
- χυμός λεμονιού
- ασπρισμένα αμύγδαλα (προαιρετικό)
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσάνια τους ενώ με κάποιο λεπτό εργαλείο αφαιρούμε προσεκτικά ,χωρίς να τραυματίζουμε τα φρούτα, το κουκούτσι τους.
- Σε μεγάλη βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια εναλλάξ με τη ζάχαρη προσθέτουμε το ζουμί τους (από το καθάρισμα) και αφήνουμε σκεπασμένα στην κατσαρόλα για ένα βράδυ.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν ξαφρίζουμε (προσεκτικά να μη χυθεί έξω)
- Μετά από 15 λεπτά σταματάμε το βράσιμο και αφήνουμε πάλι 24 ώρες.(σκεπάζουμε με πετσέτα όχι με καπάκι κατσαρόλας.)
- Την επομένη αφαιρούμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέροντάς τα σε άλλο σκεύος και δένουμε το σιρόπι.
- Μόλις έχει δέσει το σιρόπι, ξαναρίχνουμε τα κεράσια και τα αμύγδαλα (προαιρετικά) καθώς και το χυμό λεμονιού.
- Μόλις πάρει μια δυνατή βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να ρουφήξουν τα κεράσια μέσα στο σιρόπι.