Ρυζόγαλο
Η κλασική συνταγή για το παραδοσιακό ρυζόγαλο.
Υλικά
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές κοφτές κόρν φλάουρ
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 χαρτάκια βανίλιας
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε το ρύζι, το πλένετε 2-3 νερά και το βάζετε να βράσει με τα 2 φλιτζάνια νερό.
- Αφού μισοβράσει, ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε καλά.
- Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά και όταν δείτε ότι έβρασε καλά και χύλωσε, προσθέτετε τη ζάχαρη, λιώνετε το κόρν φλάουρ σε δύο κουταλιές νερό, χτυπάτε τους κρόκους με τη βανίλια, προσθέτετε το κόρν φλάουρ, χτυπάτε να ενωθούν καλά και ρίχνετε λίγο-λίγο το μείγμα στο ρυζόγαλο.
- Ανακατεύετε να πάρουν μερικές βράσεις και να γίνει το ρυζόγαλο σαν κρέμα, κατεβάζετε και σερβίρετε σε πιατάκια ή μπολ.
Σημειώσεις συνταγής
Το ρυζόγαλο δεν πρέπει να γίνετε πολύ πηχτό, αλλά να σερβίρετε αραιό, γιατί όταν κρυώνει, πήζει.