Τηγανίτες με γάλα και αυγά
Οι τηγανίτες με γάλα είναι ιδανικές για ένα δυναμωτικό πρωινό και αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αυγά
- 4 κουταλάκια κοφτά μπεϊκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 3 χαρτάκια βανίλιας
- λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
- ζάχαρη για σιρόπι
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,το αλάτι και τη βανίλια.
- Το βάζετε σε λεκανίτσα και προσθέτετε το γάλα και τα αυγά,καλά χτυπημένα με τη ζάχαρη.
- Χτυπάτε πολύ καλά με το σύρμα των αυγών να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα κουρκούτι πηχτό.
- Βάζετε σε τηγάνι καλό λάδι ή βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα.
- Όταν φουσκώσουν και ψηθούν από τη μία πλευρά,γυρίζετε με δύο πιρούνια και όταν γίνουν χρυσόξανθες,βγάζετε,τοποθετείτε σε πιατέλα και περιλούζετε με σιρόπι που ετοιμάζετε με 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη,2 φλιτζάνια νερό και 1 φλούδα λεμονιού(να βράσουν όλα μαζί για 5-8 λεπτά).
Σημειώσεις συνταγής
Αν θέλετε παραλείπετε τη βανίλια και σερβίρετε τις τηγανίτες,πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα.