Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξίδι
- 1 ποτηράκι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε µέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον µισή ώρα) και τα καθαρίζουμε καλά.
- Πετάµε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω.
- Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια µέσα µε 3 κουταλιές αλάτι.
- Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουµε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
- Μετά πετάµε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά µε κρύο νερό.
- Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουµε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόµιο προς τα κάτω για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουμε µια φορά και µετά από 2 λεπτά τα σβήνουμε µε κρασί.
- Τα αφήνουμε να πάρουν µια βράση και είναι έτοιµα για σερβίρισμά.
Η συνταγή Χοχλιοί μπουμπουριστοί μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-14 12:20