Σαλιγκάρια στιφάδο

Σαλιγκάρια στιφάδο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 5
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 1 φλ.τσ. λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 γρ. δεντρολίβανο
  • 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τα σαλιγκάρια από το βράδυ σε νερό και τα σκεπάζουμε με πιάτο.
  2. Την επόμενη μέρα τα πλένουμε καλά και κρατάμε μόνο τα ζωντανά.
  3. Τα βράζουμε για 15 λεπτά.
  4. Μ' ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια τρύπα στο πίσω μέρος του κελύφους.
  5. Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  7. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το ξύδι, το δεντρολίβανο, το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 18 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 - 30 λεπτά ώσπου να πιουν το νερό και να πήξει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε τον μεζέ ζεστό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα