Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 φλ.τσ. λάδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 γρ. δεντρολίβανο
- 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε τα σαλιγκάρια από το βράδυ σε νερό και τα σκεπάζουμε με πιάτο.
- Την επόμενη μέρα τα πλένουμε καλά και κρατάμε μόνο τα ζωντανά.
- Τα βράζουμε για 15 λεπτά.
- Μ' ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια τρύπα στο πίσω μέρος του κελύφους.
- Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη δάφνη, το ξύδι, το δεντρολίβανο, το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 18 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 - 30 λεπτά ώσπου να πιουν το νερό και να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τον μεζέ ζεστό.
Η συνταγή Σαλιγκάρια στιφάδο μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-03-13 09:20