Ντιπ από σπανάκι και αγκινάρα
Υλικά
- 4 αγκινάρες βρασμένες
- 200γρ.σπανάκι φρέσκο
- 300 γρ. σάλτσα Αλφρέντ (βούτυρο, κρέμα γάλακτος, σκόρδο, παρμεζάνα, βασιλικό)
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
- 150 γρ. τυρί κρέμα philadelhia
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Προετοιμάζουμε τη σάλτσα Αλφρέντο ή την έχουμε αγοράσει έτοιμη.
- Στη συνέχεια βράζουμε τις αγκινάρες και το σπανάκι ξεχωριστά και μετά τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μικρό πυρέξ ή ανοιχτό πήλινο βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, το τριμμένο σκόρδο, τη σάλτσα και τα τυριά όλα εκτός από τη μοτζαρέλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μοτζαρέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
- Καλή όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Τα υλικά για περισσότερη ευκολία (λαχανικά)
μπορούν να είναι κατεψυγμένα ή από κονσέρβα.
Το ντιπ μας μπορεί να προσφερθεί ως ορεκτικό συνοδευόμενο από τσιπς καλαμποκιού (tortillas) ή και σκορδόψωμο.