Τορτελίνι φούρνου al brocoli
Δοκιμασμένη και απλούστατη συνταγή για τορτελίνι στο φούρνο με μπρόκολο και κρέμα γάλακτος! Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- 1 Πακέτο τορτελίνι (με γέμιση τυριών )
- 1 κρέμα γάλακτος (light)
- 1 μπρόκολο
- 1 Πακέτο λουκάνικα (cocktail)
- 100 Γρ. τυρί regatto (τριμμένο)
- 1 Κ. σούπας βούτυρο (λιωμένο)
- 1 Κ. σούπας λάδι
- 1 Κ. γλυκού αλάτι
- 2 Κ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και η γεύση απίστευτη.
- Βράζετε σε μια κανονική κατσαρόλα τα τορτελίνι (με γέμιση τυριών) για 12 λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε το μπρόκολο προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι και αλάτι (όταν το μπρόκολο μπορεί να τρυπηθεί με το πιρούνι αλλά δεν διαλύεται είναι έτοιμο).
- Σε ένα πάγκο εργασίας ψιλοκόβετε σε κομματάκια της αρεσκείας σας τα λουκανικάκια.
- 'Όταν είναι έτοιμο το μπρόκολο το αφήνετε ελάχιστα να κρυώσει, ώστε να μη διαλύεται και το κόβετε και αυτό σε κομματάκια.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα κομμάτια λουκάνικο, μπρόκολο και περιχύνετε με 1 κουτί κρέμα γάλακτος.
- Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Τα τορτελίνι έχουν βράσει και η κρέμα σας είναι σχεδόν έτοιμη! Τι έμεινε?
- Στραγγίζετε τα τορτελίνι, λιώνετε λίγο βούτυρο και αλείφετε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους με αυτό.
- Τώρα απλώνετε τα τορτελίνι, περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και αλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε το τριμμένο τυρί σε στρώσεις πριν και μετά την κρέμα.
- Ψήνετε σε φούρνο στους 200 για 12 λεπτά.
- Καλή σας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Το αποτέλεσμα είναι εγγυημένα γευστικό, και είναι ένας καλός τρόπος να συνδυάσουμε κάτι τόσο υγιεινό όπως το μπρόκολο με τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά!
Η συνταγή αρέσει πολύ και στα παιδιά!