Τηγανιά χωριάτικη
Παραδοσιακό πιάτο που συναντούμε συχνά σε διάφορες γωνιές της χώρας είναι η τηγανιά! Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή!
- Κατηγορία: Παραδοσιακές
- Σερβίρει 6
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό συκώτι χοιρινό
- 2 νεφρά χοιρινά
- 1/2 κιλό κρέας χοιρινό από κομμάτι με λίπος
- 1 κομμάτι σπλήνα χοιρινή
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε σε κομμάτια όλα τα κρεατικά και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό σε μέτρια φωτιά.
- Αφού πιουν όλο τους το νερό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας.
- Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.