Σουφλέ κοτόπουλο
Σουφλέ κοτόπουλο
Υλικά
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλίες βούτυρο
- 500 - 700 γρ. γάλα
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
- 5 χούφτες σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο
- 6 κρόκους αυγών
- 2 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους
- 6 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σωτάρουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγγα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. (Προσοχή μην ανοίξετε τον φούρνο για να μην σας ξεφουσκώσει).
- Το σουφλέ τρώγεται σχετικά αφράτο και ζουμερό, μην το παραψήσετε.
Σημειώσεις συνταγής
Σουφλέ κοτόπουλο του Άκη Πετρετζίκη