Σοφρίτο Κέρκυρας

Σοφρίτο Κέρκυρας - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.6 (7 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι μπόν φιλέ
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/3 φλιτζανιού τσαγιού ξύδι
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε κρέας εκλεκτό(κατά προτίμηση μπόν φιλέ)και λέτε στο κρεοπώλη σας να σας το κόψει σε λεπτές φέτες και να τις χτυπήσει.
  2. Αλευρώνετε ελαφρά τις φέτες του κρέατος.
  3. Βάζετε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίζετε το κρέας να ροδίσει.
  4. Τοποθετείτε τις φέτες σε φαρδιά κατσαρόλα.
  5. Στο λάδι του τηγανιού ρίχνετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σκόρδο να σωταριστούν ελαφρά.
  6. Τα ρίχνετε μαζί με το λάδι στη κατσαρόλα με το κρέας.
  7. Βάζετε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση προσθέτετε λίγο-λίγο το ξύδι.
  8. Αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε για 2-3 λεπτά τη κατσαρόλα.
  9. Προσθέτετε τότε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει.
  10. Αν χρειαστεί προσθέτετε πότε-πότε λίγο ζεστό νερό.Σερβίρετε σε πιατέλα τις φέτες το κρέας και περιχύνετε με τη σάλτσα του.
  11. Συνοδεύετε μα πατάτες τηγανητές ή κροκέτες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα