Σνίτσελ γεμιστά
Γεμιστά σνίτσελ, ο συνήθης ύποπτος της κουζίνας που μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα.
Υλικά
- 8 Φέτες σνίτσελ
- 16 Φέτες μπέικον
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3/4 Φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 Φλ. κρασί λευκό ξηρό
- 2 λεμόνια
- 1 Κτ. γλυκού αλάτι
- 1 Κτ. γλυκού πιπέρι
- 4 Κτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές ενώ την μια από αυτές την αλείφουμε με λίγη από τη μουστάρδα μας.
- Τοποθετούμε πάνω σε αυτή ροδέλες από τα κρεμμύδια που έχουμε προηγουμένως κόψει και δυο φετούλες μπέικον στο κάθε σνίτσελ.
- Στη συνέχεια τα τυλίγουμε κατά μήκος και στερεώνουμε το κάθε ένα με δυο οδοντογλυφίδες έτσι ώστε να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τα ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα σνίτσελ μας.
- Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία έως ότου ψηθούν.
- Λίγο πριν να ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια αφήνουμε να πάρει μια ακόμη βράση και σβήνουμε τα γεμιστά σνίτσελ.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα μπορείτε να κόψετε σε ροδέλες τα σνίτσελ αφού αφαιρέσετε τις οδοντογλυφίδες και να τα τοποθετήσετε στη κατσαρόλα και πάλι σκεπασμένα από το ζουμί τους για να τραβήξουν όλη τη γεύση.
Ιδανικά σερβίρονται ζεστά με υπέροχο σπιτικό πουρέ!