Υλικά
- 1 κιλό σαλιγκάρια
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι
- 1 κονσέρβα τοματάκια
- 1/3 ματσάκι μάραθο
- αλάτι
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση συνταγής
- Στρώνουμε ένα ταψί με αλεύρι και τοποθετούμε εκεί τα σαλιγκάρια.
- Κάθε μέρα αλλάζουμε το αλεύρι μέχρι να το βρίσκουμε καθαρό.
- Έτσι τα σαλιγκάρια είναι έτοιμα και καθαρά για μαγείρεμα.
- Πλένουμε τα σαλιγκάρια και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για αρκετές ώρες.
- Τα βγάζουμε τα πλένουμε ξανά και καθαρίζουμε το κέλυφος καλά.
- Στρώνουμε τον πάτο ενός τηγανιού με αλάτι, το ζεσταίνουμε και βάζουμε τα σαλιγκάρια με το κέλυφος προς τα κάτω και αφήνουμε να ψηθούν.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά .
- Ρίχνουμε το ξύδι, το δεντρολίβανο και σκεπάζουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε ζεστό.
- Καλή όρεξη!
Η συνταγή Σαλιγκάρια μπουμπουριστά μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-02-11 23:13