Υλικά
- 6 πράσινες και 4 κόκκινες πιπεριές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξύδι
- λίγες μαύρες ελιές
- μαϊντανό
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ψήνετε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες, αφού βγάλετε όλους τους σπόρους.
- Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια.
- Για τη σάλτσα χτυπάτε το λάδι και το ξύδι με το σύρμα ή μέσα στο σέικερ, ώσπου να γίνει ένα παχύ κρεμώδες υγρό και προσθέτετε σε αυτό το αλάτι και το σκόρδο, που το έχετε λιώσει. Τέλος, ανακατεύετε τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ένα μπολ σαλάτας, τις περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με τις ελιές και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η συνταγή Σαλάτα Γαλλική μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-08 10:06