Ρολό κιμά (απλό)

Ρολό κιμά (απλό) - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.3 (9 votes)

Υλικά

  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 2 αυγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (περασμένο στον τρίφτη)
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ή δυόσμος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί μουσκεμένο
  • 4-5 αυγά βραστά σφικτά
  • λίγο λάδι
  • Για τη σάλτσα:
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • λίγο βασιλικό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τον κιμά μας με τα αυγά, το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό ή το δυόσμο (ή και τα δύο) αλλά και τη φρυγανιά (ή το ψωμί) το αλάτι, το πιπέρι και λίγο λάδι και ζυμώνουμε ωσπου ο κιμάς να γίνει ομοιόμορφη μάζα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαλακώσει, ενώ στο μεταξύ έχουμε βράσει 4 με 5 αυγά.
  2. Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά το ταψί μας. Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά ώστε να σχηματίσει παραλληλόγραμμο και τοποθετούμε μέσα τα βραστά αυγά. Αρχίζουμε να τυλίγουμε ώσπου να φτιάξουμε ένα ρολό και προσέχουμε να κλείσει καλά στην άκρη. Ψήνουμε στους 175 με 180 C για 1 και 1/2 ώρα.
  3. Για τη σάλτσα μας (προαιρετική) τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο μας κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό τομάτας. Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.γλ. ζάχαρη και λίγο βασιλικό.

Σημειώσεις συνταγής

Αν επιθυμούμε μπορούμε στο ταψί να ψήσουμε και πατάτες φούρνου, ή να σερβίρουμε με ρύζι.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσέχουμε μήπως χρειάζεται να περιχύσουμε με λίγο λάδι ή νερό.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα