Πιλάφι με αγκινάρες
Παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή για πιλάφι με αγκινάρες!
Υλικά
- 12 αγκινάρες φρέσκες
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κιλό ρύζι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 5-6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ζεστό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τις κόβουμε σε κομμμάτια και ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, όπου τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις αγκινάρες.
- Ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι από το ζωμό μας με αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και τον υπόλοιπο ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Είναι έτοιμο όταν το ρύζι πιεί τελείως το νερό του.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε!
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά , όπως ψιλοκομμένα μανιτάρια στο πιλάφι μας.