Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

Κλασική και αγαπημένη η πατατοσαλάτα είναι φανταστικό συνοδευτικό για κρέας και ψάρι.

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (4 votes)

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 βαζάκι τουρσί πίκλες
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανός
  • 1 μαγιονέζα light 225ml
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες μας για 45 λεπτά. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι να κρυώσουν οι πατάτες. Αφού πλέον δεν είναι ζεστές τις ξεφλουδίζουμε και μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπωλ τις κόβουμε σε κομματάκια μεσαίου μεγέθους.
  2. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις πίκλες μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ρίχνουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε ώσπου να απλωθεί παντού. Τοποθετούμε το γυάλινο μπωλ σκεπασμένο στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Σημειώσεις συνταγής

Γαρνίρεται από πάνω με ροδέλες κόκκινης πιπεριάς ή ακόμα και ροδέλες βραστών αυγών. Σερβίρεται κρύα και τρώγεται ευχάριστα είτε ως ελαφρύ πιάτο είτε ως συνοδευτικό.
Για νηστίσιμη την κάνουμε χωρίς μαγιονέζα αυτούσια τη συνταγή ή προσθέτοντας τόνο.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα