Μπόρς εθνικό φαγητό των Ρώσων
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κρέας βοδινό
- 1 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι πατάτες ψιλοκομμένες
- 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι παντζάρια βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
- 1/3 του φλιτζανιού φυτίνη
- αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε μπόλικο νερό και λίγο χονδρό αλάτι να βράσει.
- Το ξαφρίζετε και το αφήνετε να βράσει περίπου 1 1/2 ώρα. Το βγάζετε τότε από τη φωτιά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια(σαν μεγάλα καρύδια), αφού αφαιρέσετε τα κόκαλα. Διατηρείτε το ζουμί ζεστό.
- Βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα τη φυτίνη να κάψει και ρίχνετε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Στη συνέχεια σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε και τη ντομάτα, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι νερό.
- Αφού πάρουν βράση, ρίχνετε όλα τα χορταρικά, εκτός από τα παντζάρια, και αφού βράσουν 5-10 λεπτά, ρίχνετε το ζουμί του κρέατος, τα κομματάκια του κρέατος, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε σε σιγανή φωτιά να βράσουν.
- Πριν βράσουν τελείως, προσθέτετε και τα παντζάρια, αφήνετε 15 λεπτά ακόμη στη φωτιά και σερβίρετε τη σούπα καυτή.
Η συνταγή Μπόρς εθνικό φαγητό των Ρώσων μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-13 12:22